Over Kamp Interieur
Kamp Interieur
Al meer dan 50 jaar dé specialist in Almelo.
Onze stylisten geven je graag een écht en uitgebreid advies op maat. Gratis en zonder verplichtingen.
Of je nu alleen op zoek bent naar een nieuwe bank of je complete wilt laten inrichten: je bent altijd van harte welkom in onze winkel.
Ons Team
Alice
INTERIEUR STYLISTIrma
INTERIEUR STYLISTRamona
INTERIEUR STYLISTMabel
INTERIEUR STYLISTRob
INSTALLATEURIngmar
INSTALLATEUREmiel
EIGENAARGeschiedenis van Kamp Interieur
Opa Frits begint in 1953
Opa Frits (de opa van Emiel Kamp) begon in 1953 vanaf zijn woonadres aan de Blauwhuisweg met een groothandel in stoffen. Hij was chauffeur bij Van Heek Scholco en kwam in die hoedanigheid ook weleens bij Nijverdal Ten Cate. Daar moet de liefde voor stoffen zijn ontstaan. Avonturier Frits Kamp zag handel in de textiel en zegde spontaan zijn chauffeursbaan op. Hij kocht rollen textiel en ruwdoek op, behandelde die en verkocht ze weer door aan marktverkopers. Helaas kwam Opa Frits vroeg te overlijden.
Henk Kamp neemt Kamp Stoffen over in 1963
Henk Kamp (de vader van Emiel Kamp) was 17 jaar toen hij de zaak van zijn vader (de opa van Emiel Kamp) overnam. Emiel weet nog goed hoe zijn ouders in 1963 aan de Ootmarsumsestraat begonnen, vader in de groothandel, moeder in de winkel. Ze deden goede zaken. Henk Kamp zorgde er wel voor dat hij zijn stoffen aan de man bracht. Hij begon met de verkoop van stoffen vanuit zijn auto. Hij kende "jongens" in het hele land en was ook regelmatig op de Albert Cuyp in Amsterdam te vinden. Van heinde en verre kwamen handelaren naar Almelo om bij Henk Kamp stoffen te kopen. De gunstige ligging in Almelo zorgde ervoor dat hij ook Duitse klanten had. Emiel Kamp weet dat het enorm buffelen was zijn vader, zijn vader heeft keihard gewerkt. Een werkweek van 80 uur was normaal voor Henk Kamp. Hij deed zijn werk in de groothandel, maar zorgde ook voor de bevoorrading van de winkel. De stoffen werden aangeleverd op grote rollen. Hij was uren bezig om stoffen op plankjes te rollen, zodat die in de winkel beter aan de man konden worden gebracht. En het hele gezin hielp altijd mee.
Emiel Kamp begint op 16-jarige leeftijd in de zaak te werken
Emiel Kamp was 16 toen vader Henk vroeg wat hij wilde studeren. Emiel had werkelijk geen idee, en begon in de zaak te werken om zo zijn ouders te helpen bij het drukke bedrijf. Emiel hielp zijn moeder in de winkel, daar kwamen allemaal dames die zelf een kledingstuk wilden maken. Wij hadden voor hen de patronen van de Knip en de Burda op voorraad liggen. Ze zochten ter plekke een leuk ontwerp uit en daarna natuurlijk een geschikte stof. Emiel weet dat hij het nog erg beschamend vond om als 16-jarige jongen met een centimeter de benen, armen of borstomvang van de dames op te nemen. Gelukkig wende Emiel hier snel aan.
Veel adverteren in kranten
Vader Henk werkte gestaag door in het manufacturenmagazijn Kamp & zonen. Hij adverteerde veel in kranten om de verkoop van japonstoffen, terlenka damespantalons en flanellen lakens te stimuleren. Een vergeelde, oude advertentie biedt de klant een leuk voordeeltje. "Tegen inlevering van deze bon ontvangt u 1 paar nylon kousen en een zeer mooi cocktailschortje." Emiel Kamp laat het lachend zien. Tot 78-jarige leeftijd heeft Henk Kamp doorgewerkt, 20 jaar daarvoor hadden broer Marcel en Emiel de zaak al overgenomen.
Henk Kamp overleed in 2018
Hij overleed in 2018. Emiel Kamp en zijn vader hadden een hechte band en hij betreurt dan ook het gemis. Zij zagen elkaar elke dag in de zaak, maar ook in de weekenden zochten ze elkaar weer op. Dat zegt wel iets. Bij het familiebedrijf Kamp hebben ze één ding gemeen: werken vanuit bezieling. Marcel Kamp (de broer van Emiel) is vooral de handelaar, Emiel de winkelier. Vader Henk trok meer naar het bedrijf van Marcel toe, toch had hij beide talenten. Het mooie is dat Bas Kamp (de zoon van Emiel) recent ook een stukje in de winkel heeft gekregen. Hij richt zich op wall-art, een mooi onderdeel van woninginrichting. Het voortbestaan van familiebedrijf Kamp lijkt daarmee geborgd.
De sluiting van Kamp Stoffen
Vier jaar geleden (in 2019) sloot Kamp Stoffen de deur, een begrip in de wijde omtrek. Klanten waren er genoeg, zo’n 60 à 70 per dag. "Dat lijkt mooi, maar ze kwamen allemaal langs voor kleine dingen. Een stukje stof. Een knoopje. Een ritsje. De omzet was gewoon te laag”, zegt Emiel Kamp.
Doorstart met Kamp Interieur
Hij maakte op dezelfde locatie een doorstart met Kamp Interieur. Zijn broer Marcel runt aan de overzijde een groothandel in gordijnen. Handelen zit in de genen van de familie Kamp. Vandaag de dag is Kamp Interieur uitgegroeid tot een van de interieur specialisten in de omgeving van Almelo. Kamp Interieur verkoopt vandaag de dag alles voor je interieur zoals:
- Meubels: banken - fauteuils - stoelen - eettafels - bijzettafels
- Vloeren: pvc - vinyl - laminaat - vloerkleden - tapijt
- Raamdecoratie: luxaflex - gordijnen - rolgordijnen - inbetweens - horren - vouwgordijnen - roede
- Accessoires: lampen - kussens - deurmatten
- Behang: Arte
- Verf
- Trapbekleding